ODAMIZDAKİ İŞKUR HİZMET NOKTASI ÇOK YAKINDA FAALİYETE GEÇİYOR

Salihli Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşen oda ve borsalarda İŞKUR hizmet noktalarındaki TOBB personelinin eğitimleri 7 Nisan Cuma günü tamamlandı. Borsa eğitim salonunda gerçekleştirilen eğitime Salihli TB, Salihli TSO, Demirci TSO personelleri katılım gösterdi. Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü kapsamında oda ve borsalarımızdaki personeller çok yakında İŞKUR’un iş ve meslek danışmanları olarak da aktif görev yapabilecekler.

Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, “Türkiye’de kamu ile özel sektör arasında gerçekleşen en büyük ortak çalışma girişimi olan “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği” ile doğru işte nitelikli eleman çalıştırma yönünde son derece kuvvetli bir adım atıldı. 81 ildeki Oda-Borsalarımız ve İŞKUR İl Müdürlüklerimiz birlikte hızla çalışmaya başladık. Nitelikli eleman ihtiyacındaki şirketlerimizle iş arayan kardeşlerimizi bir araya getirmek için mücadele ediyoruz. İmzalanan protokolle işgücü piyasası için el ele, omuz omuza çalışmaya başlandı.” dedi.

Çok yakında işverenlere yönelik etkili işveren danışmanlık hizmetleri sunulacak. İşgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücü temin edilmesine yardımcı olmak için aynı şekilde iş arayanlara yönelik danışmanlık hizmetleri de sunulacak.” dedi.