Demirci : °C
Dil Seçiniz : TR EN

"ÜRETEREK BÜYÜYEN DEMİRCİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ" HEDEFİNE, EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Tüm Haberler

Değerli Demirci'li Hemşehrimiz;

Demirci Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri tarafından hazırlanan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz bünyesindeki 365 Oda ve Borsa Başkanları'mızında desteğini yanımıza alarak, Ege Bölgemize ve Demirci Organize Sanayi Bölgemize, yatırım yapmayı düşünen yerli ve yabancı menşeeli firmalara hitaben yazılmış davet metnini sizlerle paylaşıyoruz.

---------------------

"ÜRETEREK BÜYÜYEN DEMİRCİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ" HEDEFİNE, EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ..

Ege Bölgesine yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı değerli firmalarımızı, Demirci Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapmaya davet ediyoruz. 

Demirci'miz, Ege bölgesinin kuzey doğusunda, Vilayeti Manisa'ya 171 km, İzmir'e 209 km, İstanbul'a 414 km uzaklıkta 36.000 nüfuslu, tarımı ve insanı ile organik bir Ege İlçesidir.

İlçemiz, konumu itibariyle ana arter yollardan, Salihli - Ankara asfaltına 100 km, Balıkesir - İstanbul otobanına 141 km uzaklıktadır.

Değerli yatırımcılar;

Demirci'mizde, 840 dönümlük karma Organize Sanayi Bölgemizde jeolojik etüt çalışmaları yapılmış ve yerleşim planı çalışmalarında son aşamaya gelinmiştir. 

2024 yılı itibariyle, proje ve danışmanlık hizmeti veren yüklenici firma, projenin tamamını Demirci OSB mize teslim edecek, aynı yıl içinde de yatırımcı firmalara yer tahsisleri başlayacaktır.

840 dönüm araziden yol, yeşil alan, sosyal tesisler ve sınır çekme payları çıktıktan sonra yaklaşık 500 dönüm civarında bir tahsis alanı kalması beklenmektedir. 

İlçemiz, Organize Sanayi Bölgeleri yatırım teşviklerinde 4. Bölge konumundadır.

Organize Sanayi Bölgesi olan her İl ve İlçe gibi Demirci'mizin dezavantajlı ve avantajlı yönleri bulunmaktadır. Ana arter yollara olan uzaklığı ve İzmir istikametinde yer alan Demirköprü Barajımızın girinti ve çıkıntılarına göre yapılmış 25 km lik virajlı yolu ile Balıkesir istikametindeki 20 km lik stabilize yolu dezavantaj olarak görülebilmektedir. 

Ama, bu durumu dezavantaj olarak görmeyen farklı sektörlerdeki yatırımcı firmalar için, İlçemizin ilk akla gelen dört ayrı avantajlı yönü bulunmaktadır. 

Bunlardan bir tanesi, ağırlıklı olarak İlçemizde ve yakın çevremizdeki İlçelerde (Simav, Sındırgı, Gördes) bulunan Orman ürünleri çeşitliliği sayılabilir, Orman ürünlerini işleyen üretici firmalar için hammadde elinin altında olacağı için başka bir konumdan üretim tesisine hammadde taşıma yapmasına gerek kalmayacaktır.

İkinci avantajlı durumu, tarım kenti olma yolunda ilerleyen İlçemizde yetişen tarım ürünleridir. 

Bunlardan başlıcaları zeytin, ceviz, badem, kiraz, elma, hünnap, antep fıstığı, kestane vb. tarım ürünlerinin zenginliğinden dolayı ürün işleme, paketleme tesisleri kurulabilir, 700 ila 900 rakıma uygun sulu ve susuz tarım yapılabilecek arazilerde, ilçe halkına alım garantisi verilerek, organiğe en yakın her çeşit bakliyat, sebze ve meyvelerin üretimi arttırılabilir. 

Üçüncü avantajlı durumu, hayvancılık sektöründeki yatırımcı firmalarımıza olacaktır. İlçemizde sayıca yüksek oranda büyük ve küçük baş hayvan varlığından dolayı, yatırımcı firma hammadde yi elinin altında bulacaktır, ister süt ve süt ürünleri üretimi, isterse et kesim, işleme ve paketleme tesisleri kurulabilir.

Dördüncü avantajlı durumu, uzun yıllardır tekstil sektöründe (giyim) çalışmış ve el becerisi olan bay, bayan personel varlığından dolayı, tekstil üretimi yapacak yatırımcı firmalarımız yetişmiş ve işi bilen personel bulma konusunda zorluk çekmeyeceklerdir. 

Bunların yanında, Demirci Ticaret ve Sanayi Odamız ile Devlet & Özel Sektör İşbirliğindeki Demirci Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin eğitim programında yer alan mesleki bölümler dahilinde işyerlerinde stajyer öğrenci çalıştırabilirler.

Ayrıca, çoklu stajyer öğrenci barındıran yatırımcı firmalarımız kendi işyerlerinde bir sınıf ayırmaları halinde, okul öğretmenlerimiz, müfredat eğitimini haftanın bir günü staj yapılan işyerine gelip öğrencilerine aktarabilir, kalan zaman uygulamalı eğitim olarak söz konusu firmalarımızın işyerlerinde eğitimlerine devam edebilirler. 

Bu vesile ile, yatırımcı firmalarımız öğrencilerimizin mezuniyeti sonrasında kendi işyerlerinde çalıştırmak üzere Devlet desteği ile personel yetiştirme imkanı da sağlanmış olacaklardır.

Daha da önemli olan bir diğer konuda, Demirci Organize Sanayi Bölgemizde üst yapıların yükselmeye başlaması ile birlikte, önceki yıllarda İlçemizde iş imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı büyük şehirlere çalışmak için giden genç ilçe nüfusumuzu, hayat ve yaşam şartlarının ağırlaşmasından dolayı, mahallelerimizdeki ebeveynlerinin kapılarını çalarak, onların yakınlarını Demirci'mize geri dönmeye davet edeceğiz.

Bize göre, ilk gelen yatırımcı her yönüyle kazanacaktır.

Üreterek Büyüyen Demirci OSB hedefiyle daha güçlü ve daha nitelikli üretim yapmak için, Demirci Ticaret ve Sanayi Odası olarak, resmi kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. 
 
#ekonomininbelkemiğisanayidir

Haber Resimleri