Demirci : °C
Dil Seçiniz : TR EN

Urge Projemiz kapsamında Türk Devletleri Teşkilatı ve Türksoy üyesi Kazakistan'a Ziyaret

Tüm Haberler

Demirci Halıcılığının Tanıtılması amacı ile Odamızca hazırlanan ve Ticaret Bakanlığımız tarafından onaylanan Urge Projemiz kapsamında ilk ziyaretimizi Türk Devletleri Teşkilatı ve Türksoy üyesi Kazakistan'a yapmış olmaktan mutluluk duymaktayız.

Demirci Halıcılığının temeli 200 yüz yıl öncesine dayanmaktadır. İlçemizde El halısı ile başlayan üretimimiz, 19. Yüzyılın başında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün imzası ile İlçemizde kurulan ilk iplik ve ilk makina halısı üretimi yapan fabrikalarımız bulunmaktadır. Ve halen üretimlerine devam etmektediler.

İlçemizde Demirci Ticaret ve Sanayi Odamıza kayıtlı yün halı ipliği üretimi ve yün veya akrilik halı dokuması yapan işletmeler bulunmaktadır. Bu firmalar aracılığı ile ağırlıklı olarak, Cami, Otel ve
Yurtlar için duvardan duvara yün halı üretimi yapmaktadır.
Ülkemizde, bu sektörlerdeki halı üretiminin %70 i ilçemizdeki fabrikalar tarafından üretilmektedir.
 
Son 30 yıl içerisinde standart ebatlarda el halısının özelliklerini andıran yün ve akrilik makine ev halısı üretimi yapan firmalarda bulunmaktadır.
 
Ayrıca, İlçemizde son 20 yılda makine halıcılığından farklı bir halı üretimine başlamıştır. El halısı görünümündeki yıkanmış ve eskitilmiş halılar ile yeni pazarlar oluşturulmaktadır.
 
Dost ve Kardeş Ülke Kazakistan da İlkini gerçekleştirdiğimiz Urge Projemiz kapsamında, Kazakistanlı iş insanları ile yapılacak ikili görüşmelerde olumlu sonuçlar almayı planlamaktayız.
 
Urge projemizin, Kazakistanlı ve Türk İş İnsanlarımıza hayırlı ve bereketli olmasını diler, projeye olan ilgi ve alakanız için Teşekkür ederiz.

Haber Resimleri