Demirci : °C
Dil Seçiniz : TR EN

Demirci Halıları İhracat Kapasitesini Artırmaya Yönelik Kümeleme Projesi (21.UR-GE.016)

Tüm Haberler

Demirci Halıları İhracat Kapasitesini Artırmaya Yönelik Kümeleme Projesi (21.UR-GE.016)

Demirci Halıcılığının Tanıtılması amacı ile Odamızca hazırlanan ve Ticaret Bakanlığımız tarafından onaylanan Urge Projemiz kapsamında ilk ziyaretimizi 09- 15. Temmuz 2023 tarihleri arasında Türk Devletleri Teşkilatı ve Türksoy üyesi Kazakistan'ımıza yapmış olmaktan ayrı bir mutluluk duyduk.

İlk olarak, Demirci Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimiz ile birlikte Kazakistan-Almatı başkonsolosu Sayın Ali Rıza AKINCI’ya ziyarette bulunduk.

Kazakistan ziyaretimizin süresi içinde Almatı (Elmaların Atası) Şehirde, günün devamında daha önce proje kapsamında davet edilen Kazak ve Türk firmalar ile B2B görüşmelerine başladık.

Daha sonraki 2 gün Çimkent Şehrinde yine proje kapsamında davet edilmiş Kazak Halı Firmaları ile B2B görüşmelerine katıldık.

Çimkent de bölgenin en büyük camisi olan Ak Mescid de Müftü Bey ve şehrin İmam Hatipleri ile bir araya geldik. Firmalarımız cami görevlilerine ayrı ayrı ürünlerinin tanıtımını yaptılar.  

14 Temmuz 2023 Cuma günü Kazakistan nın Türkistan Şehrinde 2015 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından yapılan Hoca Ahmet Yesevi Camisini ziyaret ettik.

Cami Baş imamı ve merkezde bulunan bazı camilerin imamları ile bir araya geldik. İşletmelerin sektör temsilcileri halılarının üretim aşamaları, teknik özellikleri ve referansları hakkında bilgilendirme yaptılar. Görüşmeler sonrasında heyet olarak cuma namazını bu camimizde kıldık.

Daha sonra, Türkistan Uluslararası Girişimciler Odası'nı ziyaret ettik. Burada Başkan Yardımcısı, Bayan Amirova Zukhra ve bölgede faaliyet gösteren 5 girişimci ve toptancı firma ile tanışma sonrasında B2B görüşmeleri için toplantı salonunda bir araya geldik.

Katılımcı firmalarımızın tümü, ürünlerini heyet üyelerine ayrı ayrı tanıtımlarını yaptılar. Karvizit ve kataloglarını firma temsilcilerine verdiler.

Bölgede sosyal etkinlik olarak, Türkistanda yetişen büyük velilerden Pîr-i Türkistan Hoca Ahmed Yesevî nin kabrini ziyaret ederek zatıailne Allah dan rahmet diledik.

Daha sonra, Türkistan Şehrimize yaptığımız günü birlik seyahatimizi sonlandırdık. Ve havayolu ile Almatı ya dönmek için Çimkent e yola çıktık.

15.Temmuz.2023 Cumartesi günü ilk projemizi ekip olarak anlımızın akı ile tamamlamanın mutluluğu ve yeni ihracat girişimimizden umutlu olarak yurda geri döndük.

Proje kapsamında diğer ziyaret edilecek Ülkeler, Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İsviçre, BAE, Suudi Arabistan, Katar, İsrail ve Singapur bizleri bekliyor.

Projenin yazılımından kabulüne kadar geçen süre içinde emeği geçen ve İlk kümelenme olarak ilçemizin ihracatını arttıracak iş seyahatine katılan tüm Oda Üyesi hemşehrilerime ve proje koordinatörüne şahsım adına teşekkür ederim.

Haber Resimleri