Demirci : °C
Dil Seçiniz : TR EN

Bilgilendirme

Tüm Haberler

Değerli Üyelerimiz, 

06.02.2023 Pazartesi günü 10 ilimizde  meydana gelen deprem felaketi sonrası Demirci Ticaret ve Sanayi Odamızın Meclis Üyeleri ve personelleri olarak,

- Hayırsever Vatandaşlarımızdan toplanan her türlü yardım malzemelerini 08.02.2023 Çarşamba günü bir kamyon ile bölgeye sevk ettik. (Bölgeye ulaşımı için Odamız birikimlerinden bir ödeme yapılmadı.) 
Sonrasında gelen tüm yardım malzemelerini Demirci Kaymakamlığımızın bünyesinde oluşturulan yardım toplama merkezine teslim ettik, etmeye devam edeceğiz. 

- Gönüllü olarak bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak için, Coşkun Gökdemir Beyin lowbeti ile Murat Çoban kardeşimizin paletli kepçesini İzmir Afad tarafından tarif edilen Aliağa tren istasyonuna götürdük. Fakat, trene yükleme öncesi kepçenin boyutları ölçüldüğünde tünellerden geçemeyeceği sebebi ile geri çevrildi, bölgeye o an için ulaştıramadık. Gemi ile sevki için haber vereceklerini söylediler, haber bekliyoruz. 
(Ulaşım projesine, Odamız birikimlerinden bir ödeme yapılmadı.) Coşkun Ve Murat Bey'ler hiçbir ücret talep etmeden kendi imkanları ile destek oldular.

- Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Oktay,  Üyemiz Mustafa Bakım ve 45 kişilik Demirci Gönüllü Afad Ekibimize, Demirci TSO aracılığımız ile bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katılmaları için yetkili makamlardan izin aldık, (Manisa Valiliği - Manisa Afad) bir an önce bölgeye gitmelerine aracı olduk. "Birlikte Savaşa Gidilecek Gençler", 7 gün sonra canlara can katarak dün 13.02.2023 Pazartesi günü Demirci'mize sağ salim geri döndüler, Çok Şükür. (Onların acı tatlı hikayelerini, önümüzdeki günlerde kendilerinden hepbirlikte dinleyeceğiz.) 
Bu arada, İzmir de yaşayan Hemşehrilerimiz Yüksel Kula Bey'lere araç temini ve aracın her türlü masrafını karşılamanın yanında, süreç boyunca aracını yemekhane ve yatakhane olarak  kullandırdığı için minnettarız. 
Ailesi ve şahsına, Meclis Üyelerimiz ve meslek komitesi üyelerimiz adına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Sağolun, Varolun. 

- 10.02.2023 Cuma günü Odamızın birikimlerinden ve Hayırsever vatandaşlarımızdan toplanan 118.550 tl nakti yardımı, çatı kuruluşumuz olan TOBB un gönderdiği AFAD a ait banka hesabına yatırdık. 
Ayrıca, Odamıza yapılan Afet bağışlarını toplamaya devam ediyoruz. 

- Demirci Kızılay Şubesi ile ortak bir proje çerçevesinde bölgeye gönderilmek üzere hayvan bağış kampanyası başlattık, (12.02.2023) Pazar günü Hasan Unutmaz Aşevinde yardımsever vatandaşlarımızın desteği ile yaklaşık 500 kg kavurma yapıldı, Demirci Belediyemizin soğuk hava deposuna koyduk, Manisa Kızılay Şubesi liderliğinde bölgedeki Aş Evlerinde kullanılmak üzere, soğuk zincir araçlar ile bölgeye sevki gerçekleşecek. 
Şuan, 500 kg daha kavurma yapacak bağışımız var, Çarşamba günü bunun için ayrı bir çalışma daha yapacağız. 
Adak ve Kurban Bağışı bir süre daha devam edecek. Desteklerinizi bekleriz. 

- 16.02.2023 Perşembe günü Hasan Unutmaz Abimizin, Simav'daki Ali isimli  arkadaşının nakliye aracı ile Demirci'mizin iki mahallesinden ve kalanı Simav - Beyce Köy den olmak üzere yaklaşık 30 ton odunu deprem bölgesine Odamız aracılığı ile ulaştıracağız. (Odunlar ve nakliye ücretleri, Odamız birikimlerinden karşılanmayacaktır. Tüm süreç tamamen hayırseverler tarafından finanse edilecektir.)

- Bölgede çadır ve prefabrik hayata geçişte lazım olacak, Halı lar için, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) ile birlikte, tüm Türkiye'de ve İlçemizde halı toplama kampanyası başlattık. Hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile şuana kadar 1.000 m2 civarında bir bağışımız oluştu ve sektör temsilcilerimizin desteği ile her gün halı bağış m2 leri artmaya devam ediyor. 
Kısa bir süre sonra onları da TİM tarafından ihtiyaç tesbiti yapılan bölgelere göndereceğiz. 

Önümüzdeki günlerde, Üyelerimize olan sorumluluğumuz gereği sonuçlanan çalışmalar hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 

Dayanışma Ruhu İle Sorunları Birlikte Çözeceğiz. 

#günbirlikolmagünü

Haber Resimleri