Demirci Ticaret ve Sanayi Odası ve İş Dünyamızdan Konut Seferberliği

Demirci Ticaret ve Sanayi Odası ve İş Dünyamızdan Konut Seferberliği;

Kahramanmaraş da yaşanan iki büyük depremde, 50 binden fazla insanımızı kaybettik. 100 binlerce ev yıkıldı veya kullanılamaz hale geldi.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına da sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Her milli meselede olduğu gibi, Demirci Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu deprem sonrasında da TOBB ve Oda/Borsa camiası olarak hızla seferber olduk.

Odamıza kayıtlı üyelerimiz ve yardımsever hemşehrilerimiz olarak deprem bölgesindeki mağdurların ihtiyaçlarını karşılamak için kendi kaynak ve imkanlarınızı seferber ettiniz, depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmadınız. Desteğinizi depremzede vatandaşlarımızdan esirgemediğiniz ve dayanışma ile seferberlik ruhu içerisinde deprem bölgesine yönelik sağladığınız tüm yardımlar için Demirci Ticaret ve Sanayi Odası adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Günümüz itibariyle deprem bölgesindeki en büyük ihtiyaç, depremzedelere kalıcı ve güvenli konutlar sağlanmasıdır.

Bu kapsamda Birlik Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çağrısı ile “İş Dünyası Konut Seferberliği Kampanyası”nın başlatıldığı duyurulmuştur.
Kampanya ile deprem bölgesindeki kentlerimizde depreme dayanıklı ve güvenli konutlar inşa edilmesi amaçlanmaktadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve İştirakleri tarafından 1 milyar TL nakdi aktarım yapılmıştır.

Bu kapsamda kampanyaya ilişkin detaylar aşağıda dikkatinize sunulmaktadır:

• Hayırseverler istediği tutarda bağış yapabilecektir.

• Odamızın Sanal POS aracılığıyla kredi kartı ile de bağış yapabilecektir.

• Bağışlar (bağışçı bilgisi ve bağış tutarı) günlük olarak Odamızın web sitenizde yayınlanacaktır.

• Talep halinde, Oda ve Borsalarımız ayrıca bir zekât hesabı açılacaktır.

• Yapılan Bağışların tutarının tamamı vergi matrahından düşürülecektir.

• Kampanya hesabımız 1 Temmuz tarihine kadar açık olacaktır.

• Daha önce Odamız aracılığı ile başlatılan ‘’Deprem yardım kampanyası’’ kapsamında toplanan tutar bu kampanya hesabına aktarılacaktır.

• Dileyenler bağışlarını, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz hesaplarına da yapabilecektir.

• Oda ve Borsa hesaplarında toplanan tutarlar, haftalık olarak TOBB tarafından açılan hesaplara aktarılacaktır.

Değerli Üyelerimiz ve Yardımsever Demirci'li Hemşehrilerimizin deprem bölgesine yapılacak kalıcı konutlar için el birliği içinde bir süre daha destek olmaya devam edelim.

#bugünonlarayarınbize