Demirci : °C
Dil Seçiniz : TR EN

DEMİRCİ TİCARET VE SANAYİ ODASI OLARAK, İLÇEMİZİN "VİZYON PROJE" LERİNDEN BİRİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ.

Tüm Haberler
DEMİRCİ TİCARET VE SANAYİ ODASI OLARAK, İLÇEMİZİN "VİZYON PROJE" LERİNDEN BİRİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ.
30 Kasım 2022 tarihinde, Demirci Sabancı Öğretmenevi'nde yapılan "Milli Eğitim Bakanlığı - Özel Sektör İşbirliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetimi" konulu toplantıda;
2023 - 2024 Eğitim - Öğretim döneminde, Demirci Ticaret ve Sanayi Odamız ile Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi, Protokol Yönetim Kurulu (PYK) tarafından yönetilmesi talebimizi iletmiştik. Toplantı sonunda bu talebimiz oy birliği ile kabul edildi ve Milli Eğitim Bakanlığı'mıza iletilmesi kararı alınmıştı.
Milli Eğitim Bakanlığımız, talebimizi olumlu gördü ve Devlet & Özel Sektör İşbirliğini onayladı.
Okulumuzun yeni yönetim döneminde, özel sektörün mesleki eğitim merkezlerinden daha çok istifade etmesini, Demirci'mizde ve yakın ilçelerde yaşayan, orta öğrenim çağındaki gençlerimizi mesleki eğitim merkezlerini tercih etmeye ve kayıt olmaya, işverenlerimizi de mesleki eğitim merkezlerinden stajyer öğrenci almaya davet edeceğiz.
Şuan, yaklaşık 300 öğrenci sayımızı İlçemizin ve çağın ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecek yeni bölümler ile Devlet & Özel Sektör İşbirliğindeki projelerden daha fazla faydalanmalarını sağlayıp, atölye ve makine alt yapısını daha da güçlendirerek, 5 yıl içinde öğrenci sayımızı iki katına veya daha fazlaya çıkarmak için gayret edeceğiz.
Bizler, İlçemizde ve yakın çevremizde yaşayan gençlerin gelecek kaygılarını dikkate alarak, öncelikli meselelerinin "eğitim, öğretim sonrasında işe yerleşim garantisi" olduğu düşüncesi ile "mesleki eğitimi" güçlendirmek amacıyla bu adımı atmış bulunmaktayız.
Demirci'mizde mesleki eğitimin, eğitim dünyasında yeniden cazibe merkezi haline gelmesi için var gücümüzle hep birlikte çalışacağız.
Özetle;
Amacımız, Demirci Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz de okuyup mezun olan her öğrencimiz, mutlaka bir işe yerleşecek.
Devlet ve Özel Sektör el ele verip, gençlerimizi "eğitime ve üretime" yönlendireceğiz. Başka çaremiz yok.
Bu projenin İlçemizde hayata geçmesinde katkısı bulunan, başta Milli Eğitim Bakanlığı'mıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müze, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'mize verdikleri destek için şükranlarımızı sunarız.
 

Haber Resimleri