URGE PROJEMİZİN (Uluslararası Rekabeti Geliştirme) BAŞLANGIÇ ÇALIŞTAYI YAPILDI

11 Şubat 2022 Cuma günü saat 10.30 da Odamız toplantı salonunda projemizin Başlangıç Çalıştayı,Tabu Danışmanlık firmasından Zarife Bozkurt ve İnci Paksoy’un liderliğinde katılımcı üyelerimizle birlikte gerçekleştirildi.

Odamız Proje Koordinatörü Ayhan Kesici ve Odamız Proje Danışmanı Bahadır Başkonuş tarafından yazılarak Ticaret Bakanlığı’na sunduğumuz Urge Projesi,18.10.2021 tarihinde Bakanlığa bağlı İhracat Genel Müdürlüğü Kobi ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı tarafından onaylanmış ve süreç başlamıştı.Bu kapsamda Katılımcı Firmaların İhtiyaç Analizi süreci 15.04.2022 tarihine kadar tamamlanarak Bakalığımıza gönderilecek ve sonrasında yurtdışındaki paydaşlarla temas ve görüşme aşamasına geçilecektir.
  Yaklaşık Üç yıl sürecek proje kapsamında;Odamız Üyesi olan Yün Halı ve İplik Üretimi yapan Şirketlerin kümelenmesiyle,yurtdışındaki meslektaşları ve alım heyetleri ile  buluşmaları sağlanarak karşılıklı görüşmeler yapılacak,yurtdışı fuarlara katılımları sağlanacak,tercümanlık,danışmanlık,eğitim hizmetleri verilerek İhracatın artırılması sağlanacaktır.Projenin toplam bütçesinin %75 i Bakanlık tarafından kalan %25 i katılımcı firmalarımız tarafından karşılanacaktır.

Bu kapsamda Ticaret ve Sanayi Odası olarak projemizin,ilçemizin halı ihracatının artmasını sağlayacağını,firmalarımız ve  ilçe ekonomisi için önemli kazanımları olacağına inanıyoruz.