Demirci : °C
Dil Seçiniz : TR EN

İSTANBUL HALI İHRACATÇILARI BİRLİĞİMİZİN DEMİRCİ ZİYARETİ

Tüm Haberler
İstanbul Halı İhracatçıları Birliğimizin Yönetim Kurulu Başkanı, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyelerinin ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) Genel Sekreter Yardımcımızın bulunduğu 21 kişilik bir heyeti 28-29 Haziran cuma ve cumartesi günü "Yün Halı Üretiminin Son Kalesi" olarak adlandırılan Demirci'mizde ağırladık.
Heyetimiz, Demirci programı kapsamında ilk olarak, Hükümet Konağı Kaymakamlık Toplantı Salonunda, İstanbul Halı İhracatçıları Birliğimizin Haziran Ayı Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirdiler.
Birliğimizin Kıymetli Yöneticileri ile İhracatçı Üyelerimiz, Demircimiz'de sektör adına değerlendirme ve tespitlerde bulunmak için sohbet kıvamında bir toplantı ile soru ve sorunlarımızı karşılıklı konuşmak adına akşam yemeğinde Raya Düğün ve Organizasyon Salonunda bir araya geldik.
Toplantıda, geçen yıl CFE İstanbul Halı Fuarına 4 firma ile katılımcı olan Oda Üyelerimiz, CFE 2025 Halı Fuarında 10 firma ile katılımcı olacaklar.
İHİB Fuar Komitesi Başkanı Mustafa Kayhan Bey, sektör temsilcisi üyelerimize fuar hakkında Birliğimizin çalışmaları hakkında bilgilendirme ve değerlendirmelerini yaptı.
İtkib Genel Sekreter Yardımcımız Fatih Zengin Bey, Ticaret Bakanlığı'mızın yurt içi ve yurt dışı fuarlar ve ihracat adına yapılan yurt dışı B2B görüşmeleri için sağladığı destekler hakkında bilgilendirmeler yaptı.
Demirci Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Birliğimizin Yönetim Kurulu Üyelerine, Demirci Organize Sanayi Bölgemiz hakkında bilgilendirme yaptık, yerli ve yabancı yatırımcı firmaları İlçemize yönlendirmelerini konusunda desteklerini istedik.
Toplantıda, sektördeki Demircili İhracatçı Üyelerimiz, ajandalarında bulunan soru ve sorunlarını yüz yüze konuşmak için büyük bir fırsat yakaladılar.
Hepbirlikte, İlçemizin ve sektörümüzün gelişmesi için elimizden ne geliyorsa yapabileceklerimizi karşılıklı olarak dile getirmeye çalıştık.
İstanbul Halı İhracatçıları Birliğimizin Mayıs ayı (geçen ay) Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, Birliğimizin Kıymetli Başkanı ve Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimizin oluru ile İlçemiz adına büyük bir adım atılmıştı.
O adım da bundan sonraki yapılacak olan İHİB Yönetim Kurulu Toplantılarında, Demirci'li ihracatçılarımızın soru ve sorunlarını üyelerinden dinleyip Birliğimize iletmek, varsa Birliğimizin mesajlarını üyelerimize aktarmak adına Demirci Ticaret ve Sanayi Odamıza kayıtlı ihracatçı bir kişinin fahri üye olarak Yönetim Kurulu Toplantılarına katılımına oy birliği ile onay vermişlerdi.
Artık, Demircili ihracatçı üyelerimiz sektör adına her ay güncel gelişmeleri takip edebilecek, ihracat adına soru ve sorunlarını ilk ağızdan Halı Birliğimizin Yönetim Kurulunda dile getirebilecek bir kanalımız oluşmuş oldu.
Bu kabul için, Demirci Ticaret ve Sanayi Odamızın Değerli Üyeleri adına başta Sayın Ahmet Diler Başkanıma ve Kıymetli Yönetim Kurulu Üyelerimize çok teşekkür ederiz.
Değerli İstanbul Halı İhracatçıları Birliğimizin cumartesi günü yapılan üye işyeri ziyaretleri sonrasında, El Halısı üretimini, öncesi ve sonrası iş ve işlemlerini yapan firmalar ile Demirci Ticaret ve Sanayi Odamızda yapılan ve iki saati aşan bir toplantı ile sona erdi.
Yapılan ziyaret, toplantı ve iş görüşmelerinin ikili ilişkilerimiz ve ihracatımız adına hayırlı işlere vesile olmasını canı gönülden dileriz.

Haber Resimleri