Demirci : °C
Dil Seçiniz : TR EN

Türkiye Ekonomisi, 2017 İlk Çeyreğinde Yüzde 5 Büyüdü.

Tüm Haberler

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu büyüme rakamlarını değerlendirdi. İlk çeyrekteki büyüme oranının 2017’deki yüksek büyüme için işaret fişeği olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu “İlk çeyrekte görülen bu yüksek büyüme performansında hükümetimizle birlikte hayata geçirdiğimiz projeler de önemli rol oynadı. Türkiye kendisine güvenen ve yatırım yapanlarla birlikte çok daha güçlü ve müreffeh bir geleceğe doğru ilerliyor” dedi.​

Hisarcıklıoğlu değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye ekonomisi, 2017 ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüyerek, 2016'nın son çeyreğinde yakaladığı yukarı yönlü ivmeyi devam ettirdi.

Hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerin ciddi sorunlar yaşadığı bir dönemde elde edilen bu büyüme oranı, Türkiye ekonomisinin olumlu yönde ayrıştığını, tüm bu coğrafyada lider ülke olarak öne çıktığını gösteriyor.

Büyümenin tüm sektörlere yayılması, kapsayıcı bir büyüme performansı elde edilmesi de ekonomi politikaları açısından ayrıca önemli bir başarıdır.

Bu başarının altında hükümetimizin özel sektöre verdiği desteklerin yanı sıra dünyanın dört bir yanına açılan cesur sanayicilerimizin ve müteşebbislerimizin alın terleri bulunuyor. Ekonomide sağlanan güven ortamı üretimi, ihracat ve istihdam artışını desteklemiş, iç talebi canlandırmıştır.

İlk çeyrekte görülen bu yüksek büyüme performansında hükümetimizle birlikte hayata geçirdiğimiz projeler de önemli rol oynadı.

TOBB olarak son dönemde KOBİ’lerimiz başta olmak üzere şirketlerimizin finansmana erişimini kolaylaştıran ve artıran birçok projeyi harekete geçirdik.

Tulumbaya ilk suyu iki bankamızla beraber TOBB Nefes kredisi projesi ile döktük.

Sonrasında KOSGEB’in faizsiz kredileri ve Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) 250 milyar liralık kredi garantisi geldi.

Tüm bu projelerle son 5 ayda sadece KOBİ kredileri 60 milyar lira arttı. Şubat ayından itibaren de hükümetimizin verdiği bugüne kadar ki en büyük istihdam teşvik paketi ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde istihdam seferberliğini başlatarak, ilave 1.2 milyon istihdam sağladık.

Beklentileri aşan bu büyüme oranı, 2017’nin tamamında sağlamayı hedeflediğimiz yüksek büyüme için de işaret fişeğidir. Bu yılın başında şunu demiştik. Dün Türkiye’nin geleceğine yatırım yapanlar kazandı. Bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar yarın da kazanacak.

Çok şükür Türkiye bu beklentimizi boşa çıkarmadı. Türkiye kendisine güvenen ve yatırım yapanlarla birlikte çok daha güçlü ve müreffeh bir geleceğe doğru ilerliyor.”

Haber Resimleri