Demirci : °C
Dil Seçiniz : TR EN

İstanbul Halı İhracatçıları Birliğimizin (İHİB) Mayıs ayı Yönetim Kurulu toplantısına katılım sağladık

Tüm Haberler
Değerli Üyelerimiz,
24.Mayıs.2024 Cuma günü saat 18.00 de gerçekleşen ve yaklaşık dört saat süren İstanbul Halı İhracatçıları Birliğimizin (İHİB) Mayıs ayı Yönetim Kurulu toplantısına katılım sağladım.
Toplantının gündem maddelerine göre ayrı ayrı söz aldım, ilk olarak;
Demirci'miz, sektörde Ege, Akdeniz, İstanbul ve Marmara Bölgemizde "Halıcılığın Son Kalesi" olduğunu dile getirerek, İHİB Yönetim Kurulumuzun devam eden aylardaki toplantılarına Üyelerimiz içinden bir kişinin fahri olarak katılım yapabilmesini teklif ettim, bu telebimiz Ahmet Diler Başkanım ve Kıymetli Yönetim Kurulu Üyelerimizin oy birliği ile kabul edildi. İHİB Yönetim Kurulu toplantılarında Demirci'mizden bir temsilci ile yer alacağız.
Ayrıca, CFE 2025 İstanbul Halı Fuarına İstanbul Halı İhracatçıları Birliği ve Demirci Ticaret ve Sanayi Odamızın üyesi 9 katılımcı firma için yaklaşık 900 m2 alan için gerekli desteğin verilmesi konusunu gündeme getirdim.
Fuara katılım bedelinin, İstanbul Halı İhracatçıları Birliğimize üye firmalar için 3.570 tl + Kdv olarak belirlenmiş olduğunu öğrendim. Önümüzdeki hafta ön satışların başlayacağı bilgisini aldım.
İstanbul Halı İhracatçıları Birliği Başkanımız Ahmet Diler Bey ve İTKİB Genel Sekreterimiz Mustafa Bektaş tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz Bey'e ve Ticaret Bakanlığı'mıza CFE 2025 Halı Fuarının "Nitelikli Fuar" kapsamına alınmasını ve fuar katılım desteklerinin güncel desteğin 5 katına çıkarılması teklifini ilettiklerini ve büyük olasılık ile bu talebin kabul edileceğini düşündüklerini dile getirdiler.
İHİB Yönetim Kurulumuz, bizden katılımcıların toplu bir isim ve talep edilen m2 listesinin iletilmesini istedi, şubat 2024 tarihinde Odamız tarafından üyelerimize yapılan bildirim sonrası gerçekleşen ve dosya olarak hazır olan katılımcı şirket ismi ve m2 listesini toplantı anında teslim ettim.
İstanbul Halı İhracatçıları Birliğimizin Yönetim Kurulu Üyelerini, 28-29. Haziran.2024 tarihinde Haziran ayı Yönetim Kurulu toplantısı için Demirci Ticaret ve Sanayi Odamızın tüm üyeleri ile birlikte Demirci’mizde ağırlayacağız.
Ziyaret kapsamında, Değerli İHİB Heyetine, sektörel soru ve sorunlarımızı dile getirme fırsatı yakalamış olacağız.
İstanbul Halı İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı ve Kilim İç ve Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Geyikoğlu Bey'in el halısı üretiminin tekrar canlandırılması adına bir sunum yaptı.
Sunum sonrası toplantı anında, İbrahim Başkanımız, "Yeniden El Halısı" adı altında bir Yönetim Kurulu oluşturuldu, önümüzdeki günlerde Bakanlık düzeyinde yapılacak tüm çalışma ve çalıştaylar da Kurul Üyeliğine şahsımı da davet etti. El Halısı adına yapılacak toplantılarda Demirci'miz adına katılım sağlayacağım.
İstanbul Halı İhracatçıları Birliğimiz 23-26.Ekim.2024 tarihleri arasında Polonya Warsaw Home Fuarı etkiliği ile eş zamanlı ticaret heyeti yapılmasını planlanmakta. Ticaret Heyeti etkinlik tarihi yaklaşınca üyelerimize bildirimi ayrıca yapılacaktır.
İstanbul Halı İhracatçıları Birliğimizin başta Başkanı Ahmet Diler Bey 'e ve çok Kıymetli Yönetim Kurulu Üyelerine nazik misafirperverlikleri ve İlçemize verdikleri değer için müteşekkirim.

Haber Resimleri