KUZEY MANİSA ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI

Demirci Ticaret ve Sanayi odasında Kuzey Manisa Ticaret ve Sanayi odaları ve Esnaf Odaları çalışma gurubu toplantısı yapıldı. Demirci’li olmak üzere Gördes, Köprübaşı, Selendi’den gelen esnaf odaları temsilcileri katıldı.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet AKKILIÇ yapmış olduğu açılış konuşmasında” Gördes,Demirci,Selendi,Köprübaşı’nın kalkınmada öncelikli İlçeler statüsünde olmalıdır.Bu statüye kavuştuğumuzda bölgemiz özel sektör temsilcilerinin daha çok ilgi göstermelerini bekliyoruz, bölgemizin sorunlarını ve gerçeklerini Ankaraya en doğru şekilde iletebilmek için böyle bir birlikteliğe ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum bunu için yapmamız gereken işler var önce kendimiz bir plan hazırlamalıyız’ki işlerimiz düzen içinde yürüsün. Öncelikle sırasıyla yapmamız gerekenler.

–Her Odanın kendi içinde iyi olduğu sektörleri belirleyelim.
–Devletin, Hükümetin imkan vermesi sonucu hangi pazarlar, sektörler yapılabilir.
–Ticaretin önündeki engelleri maddeler halinde net sebebplerini bulalım
–İlçelerdeki son 10 yıldaki göç oranları (TUİK) Göç nedenleri.
–İlçelerdeki Banka sayıları, Banka Müdürleri ve İcra Müdürleri ile görüşmeler.
–Banka Müdürlerinin Bölge ekonomisine bakış açısı Ticari borç oranı, Tarımsal borç oranı gibi konuları maddeler halinde Liste yapıp uygulamaya geçmeliyiz dedi”.

Daha sonra gelen temsilcilere ilçelerin sorunları hakkında genel bir görüş alışverişi yapılarak sırayla söz almalarını ve ortak sorunların sebepleri ve bu sorunların giderilmesi için çözüm yollarında birlik içinde çalışmalıyız en büyük sorunumız olan Yol problemini ve Göç Problemini çözmeliyiz diyen katılımcılar ihtiyacı olduklarında ilçeleri için guruplar belirleyip Ankaradan destek alacaklarını belirterek siyasilerden bu konular için ilgi ve alaka beklediklerini belirttiler.