DEMİRCİ'DE MUHTEŞEM BİR HAFTA YAŞANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demirci’nin Kurtuluşu törenlerine Demirci Akıncıları’nı Anma

Programı da eklenince ağustos ayının son haftası Demirci  için çok daha anlamlı oldu.

27 Ağustos Cumartesi günü Demircili İzcilerin de katılımıyla kalabalıklaşan Sarıçayır daki

Türkiye İzcilik Federasyonu Demirci Akıncıları Milli Bilinç Kampı ile başlayan etkinlikler

hafta boyunca devam etti.Yaklaşık 260 izci çadırlarını kurarak Demirci Akıncıları’nın kur-

tuluş savaşı verdiği dağlarda kamp yaptılar.İzcilik kampının açılışı Demirci Kaymakamı

Atila Kantay ve Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından yapıldı.Kampın açılışında açık- lamalarda bulunan Demirci Kaymakamı Atila Kantay, " Demirci Akıncıları milli kampımız başladı. Türkiye İzcilik Federasyonu Aralık ayında Sarıkamış'ta, Nisan ayında Çanakkale'de ve üçüncüsünü de Demirci'de yapıyor.  1919 yılında İzmir işgal edildiğinde İzmir'den sonra, Manisa, Akhisar, Salihli, Gördes’in işgali ve Demirci topraklarına geldiğinde bu işgal sendeliyor.18 ay boyunca işgal kuvvetlerinin kesintisiz olarak tutunamadığı tek yer Demirci. Neden Demirci işgal edilemedi çünkü burada Demirci Akıncıları Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı, Parti Pehlivan, Gördes Kızı Şehit Makbule ve Şehit Halil Efe ve etrafında toplanan Demircililer vardı.” dedi.

Bu Projenin sürekliliğin devam edeceğini kaydeden Kaymakam Kantay, “Çanakkale, Sarıkamış ne kadar sürecekse, Gaziantep'i Gazi yapan, Kahramanmaraş'ı kahraman yapan unvanlar ne ise, bizde yiğit Demirci'yiz, Er Demirci'yiz, bizimde bu unvanı hak ettiğimizi düşüyoruz. Demirci Akıncılarının torunları hasretle bunu bekliyorlar. Demirci Akıncıları anma programlarımızı geleneksel olarak her yıl sürdüreceğiz. " dedi.

29 Ağustos Pazaresi günü Demirci Akıncıları Anma Programı muhteşem bir fener alayı yürüyüşü ve Belediye önünde düzenlenen program ile taçlandırıldı.Akşamki Program öncesinde öğleden sonra Demirci Akıncılar Kültür Yolu ve Anıtı’nın yoğun bir katılımla açılışı yapıldı.Akşam saatlerinde de üniversite caddesi halıkent parkı önünden başlayan yürüyüş belediye hizmet binası önüne kadar devam etti.Burada düzenlenen programda günün anlam ve öneminden bahsedilen konuşmaların ardından sanatçılar Ahmet Yenilmez’in gösterisi,Orhan Hakalmaz ın kahramanlık türküleri,halk oyunları,şiirler ve çeşitli etkinliklerin ardından gece sona erdi.

Anma etkinlikleri kapsamında izciler tarafından yapılan Bilinç Kampının son gününde Ateş Gecesi düzenlendi.İzciler ateş valsi yaparak kampta öğrendikleri çeşitli gösterileri sundular.

Program sonunda konuşan Kaymakam Kantay “Demirci sizi tanımaktan çok mutlu Demirci sizleri çok sevdi sağ olun var olun.Seneye Tekrar görüşmek dilekleriyle hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı ise, “Bugün Zafer Bayramı idi. Biz Türkler tabiiki de savaşlarda çok zaferler kazandık ama size en zor zaferi kazanmanızı öğüt veriyorum. En son zafer nefsinizle yapacağınız mücadeleden kazanacağınız zaferdir. Kendi nefsinizle mücadeleyi başararak ulaşırsanız o zaman sadece kendinizi muzaffer etmez etrafınızdaki birçok insanı muzaffer edersiniz. Kendinizi düzeltmeden başkalarının düzeltmesini beklemeyin. “ diye konuştu.Konuşmaların ardından gece sona erdi.

Son olarak Demirci Ticaret ve Kültür Merkezi’nde 30 Ağustos Salı gecesi Demirci Akıncıları Anma Programı çerçevesinde ilçemize gelen Azerbeycan Halk Oyunları Ekibi şiirler eşliğinde muhteşem gösterilerini ve danslarını sergiledi.Azerbeycan ve Türkiye’nin kardeşliğinin bahsedildiği konuşmaların ardından gece sona erdi.